מה הציון שצריך כדי לקבל פטור מאנגלית בתואר שני?

לימודי תואר שני יכולים לפתוח דלתות רבות, גם בעולם האקדמיה, גם במגזר הציבורי וגם בשוק הפרטי. הלימודים מתאפיינים ברמה גבוהה מאוד, ובאופן טבעי נדרשת שליטה בשפה האנגלית. לכן ברוב המסלולים המובילים ל-MA אחד מתנאי הקבלה הוא רמת אנגלית מספקת – וכאן בעמוד תמצאו מידע מפורט בנוגע לדרך לקבל פטור מאנגלית בלימודי התואר השני.

האם תואר ראשון בארץ מספיק כדי לקבל פטור מאנגלית בתואר השני?

דרך אחת לקבל פטור באנגלית לתואר שני היא השלמת לימודי תואר ראשון בארץ, כמובן במוסד המוכר ע"י המל"ג. הסיבה לכך פשוטה: לא ניתן להשלים תואר ראשון בישראל בלי להגיע לרמה גבוהה באנגלית. חלק מהסטודנטיות והסטודנטים זוכים לפטור כבר לקראת לימודי התואר הראשון, על בסיס ציון גבוה בפרק האנגלית בפסיכומטרי הוא הצלחה במבחן אמירנט, והאחרים עוברים קורסים בשפה הקריטית הזו כדי להגיע לרמה הנדרשת.

שימו לב: בחלק מהמסלולים לתואר שני, התואר הראשון מקנה פטור מלימודי אנגלית רק אם הוא הושלם במהלך העשור האחרון. זוהי למשל המדיניות באוניברסיטה הפתוחה.

האם תואר ראשון בחו"ל מספיק כדי לקבל פטור מאנגלית בתואר השני?

בחלק מהמקרים, גם לימודים לתואר מעבר לים מעניקים מיד את הפטור מאנגלית לתואר השני. התנאי לכך הוא שהלימודים התקיימו באוניברסיטה שנמצאת במדינה דוברת אנגלית, ושגם שפת ההוראה במהלך התואר הראשון הייתה אנגלית.

מי שלמדו במדינה לא דוברת אנגלית אבל שפת ההוראה של כל תוכנית הלימודים הרלוונטית כן הייתה אנגלית יוכלו גם הם לקבל פטור לקראת התואר שני. התנאי לכך הוא הצגת הצהרה מטעם המוסד האקדמי כי כל הלימודים אכן התקיימו באנגלית.

שימו לב: לימודים בארץ בשלוחה של אוניברסיטה זרה לא מקנים פטור אוטומטי מאנגלית בתואר השני!

מהו הציון המינימלי במבחן אמירנט לצורך פטור מאנגלית בתואר השני?

מועמדות ומועמדים לתואר שני שלא עומדים בקריטריונים הנ"ל נדרשים לעבור מבחן שליטה באנגלית עוד לפני התחלת הלימודים. המבחן הרלוונטי הוא אמירנט. מבחן זה מחליף החל מה-1.5.2024 את המבחנים הקודמים – אמיר ואמירם. אמירנט הוא מבחן ממוחשב, והציון המינימלי שמקנה פטור מאנגלית הוא 134. מי שכבר עברו מבחן כזה (וגם אמיר או אמירם, כמובן) עם הציון הדרוש במהלך 10 השנים האחרונות יוכלו להשתמש בו, כלומר לקבל את הפטור על סמך המבחן הקיים.

איך להבטיח פטור מאנגלית לקראת תואר שני?

כשאין ברירה אלא לעבור מבחן מיון באנגלית, כאמור אמירנט, על-מנת להתקבל ללימודי תואר שני מומלץ בחום להתכונן היטב למבחן. גם לבעלות ובעלי תואר ראשון, שמן הסתם שולטים באנגלית, לא תמיד קל להגיע לציון הדרוש. הסיבה לכך היא המבנה הספציפי של המבחן, וגם מגבלת הזמן שהוא כולל עלולה להוביל לציון לא מספיק גבוה. עוד כדאי לדעת שהמבחן הוא אדפטיבי, כלומר רמת השאלות מותאמת למידת ההצלחה של הנבחן בפתרון שאלות קודמות. ככל שרמת הקושי עולה, כך הציון יהיה גבוה יותר.

דרך אחת להגיע מוכנים לבחינה עצמה היא לפתור מבחנים קודמים, כמובן תוך התייחסות לנושא הזמן. יש גם קורסי הכנה ממוקדים שמשפרים באופן דרמטי את הסיכוי לעבור – ולקבל את הפטור הדרוש.

מאמר : אתר פטור – קבלת פטור מאנגלית ללימודי תואר .